Huid & Zon

Huid in de zon, met een bescherming erom, huid in de zon....


Kinderen


De zon zit weer in de maand! Genieten dus. Maar ook oppassen voor de schadelijke gevolgen van de zon, vooral voor kinderen. Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon.

Waarom? Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door uv-straling uit zonlicht gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Zo snel, dat niet alle beschadigde huidcellen kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen!

Bescherm je kind door goed te smeren, het dragen van bedekkende kleren en af en toe de zon te weren. 


Zonkracht in nederland

Zonkracht en verbranden

Bij een zonkracht 3 kan een blootstelling van 35 minuten tot roodheid leiden bij een ongewende huid. Bij zonkracht 5 is dat 20 minuten en bij zonkracht 7 15 minuten. Deze getallen zijn slechts een indicatie. Huidgedeelten en huidtypen verschillen sterk in gevoeligheid. Ook de oriëntatie van de blootgestelde huidgedeelten beïnvloedt het effect. Overigens treedt de roodheid pas enkele uren na blootstelling op. Bescherming van de huid is mogelijk door uit de zon te gaan, blootgestelde delen te bedekken of een zonnebrandcrème aan te brengen.


Smeren


Smeren , smeren, smeren met zonnebrandcrème


• Gebruik altijd een zonnebrandcrème met beschermingsfactor (SPF) van minstens 30; 

• Smeer je kind een halfuur voor het naar buiten gaat in; 

• Smeer je kind in voordat ze naar school gaat; 

• Herhaal het smeren iedere 2 uur, of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of het sporten. 


Hoe dik moet je smeren? Smeer lekker dik! Zuinig smeren geeft een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat. 


Wij adviseren 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

1 voor gezicht en hals

2 voor armen en schouders

2 voor borst, buik en rug

2 voor benen en voeten


Vergeet de bekende vergeten plekken niet: oren, lippen én de bovenkant van voeten. 


LooXx Tip: chi of x mineral lippenbalsem


Een zonnebrand die je maar één keer per dag hoeft aan te brengen en toch de hele dag beschermt klinkt mooi, maar is niet voor iedereen voldoende. Het hangt af van je huidtype en bezigheden op een dag. Wil je zeker weten dat je voldoende smeert? Herhaal het dan iedere twee uur. 

LooXx tip: GiGi spf 35 of 50


Kleren: bedek de huid  

  • Bescherm de huid met bijv. een shirt met mouwen;
  • Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van de bescherming tegen de zon, kies dan uv-werende kleding; 
  • Hoedjes of petjes helpen hoofd en nek beschermen; 
  • Zet een zonnebril op (met uv-werende glazen). 
 LooXx tip: gebruik de hamamdoek van mineral care 

Weren: zoek af en toe de schaduw op 

• Tussen 12 en 15 uur is de zon het schadelijkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren; 

• Hoe? Gebruik bomen, parasols of bijvoorbeeld schaduwdoeken;

• Houd kinderen jonger dan 1 jaar helemaal uit de directe zon.


 LooXx tip: boek tussen 12 en 15 een heerlijke    behandeling bij LooXx beauty salon ;-)Huidkanker in Nederland

Nederland bij koplopers voor huidkanker in Europa

Publicatiedatum: 29 juni 2017


Jaarlijks krijgen meer dan 51.000 mensen in Nederland te horen dat ze huidkanker hebben en overlijden ruim 900 mensen aan de gevolgen ervan. Sinds 1990 is het aantal gevallen verviervoudigd. Deze stijging is veel sterker dan bij andere vormen van kanker, en een verdere stijging ligt in de verwachting. De gevaarlijkste vorm van huidkanker is het melanoom. Het melanoom komt in Nederland relatief vaak voor: binnen Europa behoort Nederland tot de koplopers.

Dit blijkt uit het RIVM-rapport  ‘UV-straling en gezondheid’. Dit geeft een overzicht van de belangrijkste gezondheidseffecten van UV-straling en verwachtingen daarin voor de toekomst.

Zongedrag

Huidkanker wordt vooral veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling, met de zon als belangrijkste bron. De sterke stijging in het aantal gevallen van huidkanker kan slechts gedeeltelijk verklaard worden door vergrijzing en een toename van de zonkracht door aantasting van de ozonlaag en klimaatverandering. De belangrijkste bijdrage aan de stijging komt waarschijnlijk door het gedrag van mensen: langer en vaker in de zon op momenten dat de zonkracht hoog is, of minder goede bescherming tegen de zon door bijvoorbeeld weinig bedekkende kleding. Vooral tussen 11 uur ’s ochtends en 16.00 in de middag is de lente en zomer zon sterk. Het is mogelijk dat de incidentie van huidkanker de komende decennia met een factor 2 tot 5 verder stijgt. Verstandig zongedrag kan deze trend doorbreken.

Geniet van de zon, met mate

UV-blootstelling van de huid is ook de voornaamste bron van vitamine D. Dit is essentieel voor gezonde botten en spieren. Bovendien zijn er aanwijzingen dat vitamine D de kans op darmkanker kan verkleinen. Daarom moeten mensen de zon ook niet helemaal vermijden. Een beperkte  blootstelling lijkt daarvoor voldoende, maar er is op dit punt nog veel wetenschappelijke discussie.Spf producten verkrijgbaar bij looxx beauty salon


Dagelijks beschermd met een dagcreme of zonnecrème  van LooXx
Let op voor optimale bescherming in de zomer elke 2 uur smeren
Bestel vandaag nog uw spf crème bij LooXx 


Bron: